Závin
35 min.
Ingredience
- 200mililitrůPivo světlé 12% 4,5% obj.
- 250gramůMáslo čerstvé
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na náplň
- 500gramůJablka
- 50gramůHrozinky
- 3lžíceCukr krupice
- 1lžičkaSkořice mletá
- Na potření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1007 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
55 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
6 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C. Jablka oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- 2Mouku prosejeme do mísy, zapracujeme změklé máslo a pivo. Vypracujeme hladké těsto.
- 3Z těsta vyválíme dvě placky, poklademe nakrájenými jablky, posypeme cukrem, skořicí a rozinkami. Těsto zabalíme, vložíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 20. 2. 2017
Závin
Velmi dobré těsto na závin. Moc dobře se s ním pracuje. Při vyvalování se nelepí a ani netrhá. Doporučuji vyzkoušet. Jablek jsem použila o trochu více a vše ostatní dala dle chuti. Vajíčkem jsem už nepotírala. Každopádně palec nahoru. 😎