Závin Esterházy
75 min.
Ingredience
- Na náplň
- 150gramůVejce slepičí
- 250gramůCukr moučkový
- 1decilitrOřechy vlašské
- 5gramůRum
- 50gramůKypřicí prášek do pečiva
- Na těsto
- 250gramůMouka polohrubá
- 250gramůCukr moučkový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůVepřové škvarky
- 40mililitrůMléko polotučné
- 50gramůKypřicí prášek do pečiva
- 150kusůVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1750 kcal
Bílkoviny
123 g
Tuky
106 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
2 g
Cukr
56 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku, vejce, škvarky, cukr, máslo, mléko a půl balíčku kypřicího prášku. Vypracujeme vláčné těsto, které rozválíme na centimetrový plát.
- 2Cukr a žloutky utřeme do pěny, přidáme kandovanou citronovou kůru a ořechy nasekané najemno, rum a lžičku kypřicího prášku. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Krém rozetřeme na plát těsta, svineme, potřeme žloutkem a na vymazaném plechu upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova asi 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.