Závin Esterházy

75 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1750 kcal
Bílkoviny
123 g
Tuky
106 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
2 g
Cukr
56 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku, vejce, škvarky, cukr, máslo, mléko a půl balíčku kypřicího prášku. Vypracujeme vláčné těsto, které rozválíme na centimetrový plát.
  • 2
    Cukr a žloutky utřeme do pěny, přidáme kandovanou citronovou kůru a ořechy nasekané najemno, rum a lžičku kypřicího prášku. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Krém rozetřeme na plát těsta, svineme, potřeme žloutkem a na vymazaném plechu upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova asi 45 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.