Závin s citronovou sněhovou náplní

45 min.
Evropa

Ingredience

    • 5kusůVaječný bílek slepičí
    • 225gramůCukr krupice
    • 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 4lžíceCitronový krém
    • 2lžíceCukr moučkový
    • 0,5lžičkaOcet vinný
    • 0,5lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 mg
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků ušleháme pevný sníh. Za stálého šlehání do něj postupně přisypáváme cukr. Zlehka vmícháme ocet, maizenu a vanilkovou tresť.
  • 2
    Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a ve středně vyhřáté troubě pečeme 15 minut. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
  • 3
    Smetanu vyšleháme dohusta a zašleháme do ní citronový krém.
  • 4
    Vychladlý korpus potřeme připravenou náplní a stočíme do závinu.
  • 5
    Přikryjeme fólií a necháme v chladu až do podávání. Závin poprášíme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.