Závin s jablky a zmrzlinou
55 min.
Ingredience
- 3kusyJablka
- 2lžíceCukr třtinový
- 2lžíceOřechy lískové
- 150gramůRozinky tmavé
- 1lžíceTuk
- 1lžíceMed včelí
- 1kusListové těsto
- 400gramůZmrzlina vanilková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
35 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
5 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Jablka zbavíme jadřince, nakrájíme na plátky a smícháme s hnědým cukrem, mletými lískovými oříšky a opláchnutými hrozinkami.
- 2Plát listového těsta položíme na rovnou plochu, potřeme tukem, s nízkým obsahem cholesterolu, který jsme předem smíchali s medem.
- 3Rovnoměrně rozprostřeme plátky jablek, ohneme okraje dovnitř a zarolujeme. Přeneseme na plech s pečícím papírem, potřeme zbývajícím tukem s medem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme 25 minut. Pak zvýšíme teplotu na 200°C a pečeme dalších 10-15 minut. Závin je upečený má-li povrch zlatavou barvu a je křupavý.
- 4Ještě teplý nakrájíme a podáváme s kopečkem nízkotučné zmrzliny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.