Závin s jablky a zmrzlinou

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
35 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
5 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka zbavíme jadřince, nakrájíme na plátky a smícháme s hnědým cukrem, mletými lískovými oříšky a opláchnutými hrozinkami.
  • 2
    Plát listového těsta položíme na rovnou plochu, potřeme tukem, s nízkým obsahem cholesterolu, který jsme předem smíchali s medem.
  • 3
    Rovnoměrně rozprostřeme plátky jablek, ohneme okraje dovnitř a zarolujeme. Přeneseme na plech s pečícím papírem, potřeme zbývajícím tukem s medem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme 25 minut. Pak zvýšíme teplotu na 200°C a pečeme dalších 10-15 minut. Závin je upečený má-li povrch zlatavou barvu a je křupavý.
  • 4
    Ještě teplý nakrájíme a podáváme s kopečkem nízkotučné zmrzliny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.