Závin s překvapením

75 min.

Ingredience

    • 300gramůMouka polohrubá
    • 10gramůDroždí
    • 150mililitrůMléko polotučné
    • 30gramůMáslo
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 1špetkaSůl
    • 1špetkaCukr moučkový
    • 1kusCuketa
    • 250gramůKlobása ostravská
    • 1lžíceOlej rostlinný
    • 1kusCibule
    • 2stroužkyČesnek
    • 1lžíceGrilovací koření
    • 1hrstMouka pšeničná hrubá
    • 1špetkaKmín celý
    • 1lžíceTuk
    • 1kusVaječný žloutek slepičí
    • 1lžíceVepřové sádlo škvařené
Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
907 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
33 g
Sacharidy
123 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mléka vmícháme cukr, 1 lžíci mouky a rozdrobené droždí - necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme žloutek, rozšlehaný se solí ve vodě, rozpuštěné máslo, kvásek a vše důkladně promícháme.
  • 2
    Vypracujeme hladké těsto, které nechme pod utěrkou asi 45 minut kynout.
  • 3
    Mezitím připravíme náplň: na oleji osmahneme na tenké plátky nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a klobásu, orestujeme a vmícháme koření.
  • 4
    Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny a postupně zpracujeme. Jednu polovinu těsta na pomoučněném vále rozválíme na plát vysoký asi 0,5 cm, potřeme polovinou náplně a svineme do závinu.
  • 5
    Ten opatrně přeneseme na vymazaný plech, stejně zpracujeme druhou polovinu těsta i náplně a druhý závin položíme vedle prvního. Oba potřeme sádlem, posypeme kmínem, několikrát propícháme vidličkou a ve středně horké troubě upečeme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.