Závin s překvapením
75 min.
Ingredience
- 300gramůMouka polohrubá
- 10gramůDroždí
- 150mililitrůMléko polotučné
- 30gramůMáslo
- 250mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCukr moučkový
- 1kusCuketa
- 250gramůKlobása ostravská
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceGrilovací koření
- 1hrstMouka pšeničná hrubá
- 1špetkaKmín celý
- 1lžíceTuk
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceVepřové sádlo škvařené
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
907 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
33 g
Sacharidy
123 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do mléka vmícháme cukr, 1 lžíci mouky a rozdrobené droždí - necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme žloutek, rozšlehaný se solí ve vodě, rozpuštěné máslo, kvásek a vše důkladně promícháme.
- 2Vypracujeme hladké těsto, které nechme pod utěrkou asi 45 minut kynout.
- 3Mezitím připravíme náplň: na oleji osmahneme na tenké plátky nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a klobásu, orestujeme a vmícháme koření.
- 4Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny a postupně zpracujeme. Jednu polovinu těsta na pomoučněném vále rozválíme na plát vysoký asi 0,5 cm, potřeme polovinou náplně a svineme do závinu.
- 5Ten opatrně přeneseme na vymazaný plech, stejně zpracujeme druhou polovinu těsta i náplně a druhý závin položíme vedle prvního. Oba potřeme sádlem, posypeme kmínem, několikrát propícháme vidličkou a ve středně horké troubě upečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.