Závin z křehkého těsta
55 min.
Ingredience
- 2lžíceVoda pitná
- 1špetkaSkořice mletá
- 50gramůOřechy vlašské
- 100gramůCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůTuk Hera jedlý
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 500gramůJablka
- 30gramůHrozinky
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Mouku, prášek do pečiva, cukr a rozdrobený tuk smícháme, přidáme vejce, vodu a vypracujeme těsto. Necháme v chladu přes noc odpočinout.
- 2Z odpočatého těsta vyválíme asi 1/2 cm tlustý plát. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, posypeme strouhanými jablky, rozinkami, mletými ořechy a skořicovým cukrem.
- 3Oba kraje překlopíme na nádivku a trochu přimáčkneme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sekanými oříšky.
- 4Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.