Zavináče ze sleďů ve sladkokyselém nálevu
40 min.
Ingredience
- 8kusůSleď čerstvý
- 1kusCibule
- 2kusyOkurky nakládané
- 1kusPaprika červená
- 200gramůZelí kysané
- Nálev
- 300mililitrůOcet
- 200mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceKopr
- 2kusyBobkový list
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
17 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vodu svaříme s octem, cukrem, solí a kořením. Nálev necháme vychladnout.
- 2Očištěné a vykuchané sledě omyjeme a osušíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, očištěnou papriku a nakládané okurky nakrájíme na nudličky.
- 3Sledě položíme kůží dolů, osolíme, poklademe zelím, cibulí, paprikou a okurkou. Svineme do závitků a upevníme párátky.
- 4Závitky vložíme do čistých sklenic, přidáme vždy snítku kopru a zalijeme vychladlým nálevem.
- 5Sklenice uložíme do chladu nejméně na 7 dní.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.