Zázvorky se Solamylem
18 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůSolamyl - bramborový škrob
- 1špetkaSoda jedlá
- 1lžíceZázvor mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
3 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
417 mg
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Šlehačem ušleháme vejce s cukrem, přimícháme zázvor, oba druhy mouku, sodu a Solamyl a na válu vypracujeme hladké těsto.
- 2Z těsta vyválíme plát, vykrajujeme tvary, klademe na plech vyložený pečicím papírem a do druhého dne necháme odpočinout. Teprve poté pečeme v předehřáté troubě.
- 3Upečené zázvorky necháme alespoň dva týdny odležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.