Zázvorová smetanová omáčka

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
59 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
750 mg
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smetanu vlijeme do kastrolu, přisypeme cukr a zahřejeme k bodu varu. Přidáme oloupaný, na plátky nakrájený zázvor, celý badyán a plotýnku vypneme. Pod pokličkou necháme asi 1 hodinu stát.
  • 2
    Potom smetanu znovu zahřejeme k bodu varu. Žloutky vyklepneme do mísy, ušleháme a smetanu na ně přecedíme. Promícháme a odstraníme zázvor a badyán. Omáčku přecedíme do kastrolu a za stálého míchání zvolna povaříme do zhoustnutí.
  • 3
    Podáváme v mističkách a můžeme doplnit čerstvým ovocem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.