Zázvorová smetanová omáčka
55 min.
Ingredience
- 125gramůCukr krupice
- 225gramůZázvor celý
- 4kusyBadyán
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 900mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
59 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
750 mg
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Smetanu vlijeme do kastrolu, přisypeme cukr a zahřejeme k bodu varu. Přidáme oloupaný, na plátky nakrájený zázvor, celý badyán a plotýnku vypneme. Pod pokličkou necháme asi 1 hodinu stát.
- 2Potom smetanu znovu zahřejeme k bodu varu. Žloutky vyklepneme do mísy, ušleháme a smetanu na ně přecedíme. Promícháme a odstraníme zázvor a badyán. Omáčku přecedíme do kastrolu a za stálého míchání zvolna povaříme do zhoustnutí.
- 3Podáváme v mističkách a můžeme doplnit čerstvým ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.