Zázvorová srdíčka
40 min.
Ingredience
- Na potření a posypání
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 40gramůZázvor kandovaný
- Těsto
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 200gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůZázvor kandovaný
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
946 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Na pracovní ploše smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem, vanilkovým cukrem, studeným nakrájeným máslem, vejcem a na kostičky nakrájeným kandovaným zázvorem. Rychle vypracujeme hladké těsto, vytvarujeme z něj kouli, zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu odpočinout v chladu.
- 2Těsto rozválíme na plát silný 3mm. Vykrájíme z něj srdíčka a urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem.
- 3Cukroví na plechu potřeme žloutkem rozmíchaným se smetanou a posypeme kostičkami kandovaného zázvoru. Necháme chvíli v chladu odpočinout.
- 4Cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut dozlatova. Po upečení necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.