Zázvorová zmrzlina
30 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 120gramůCukr krupice
- 120gramůZázvor nakládaný
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
94 mg
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Bílky ušleháme na tuhý sníh, přidáme cukr, utřené žloutky a tuhou šlehačku. Vložíme zázvor a nasekaný stonek zázvoru, naložený v sirupu.
- 2Směs dáme do plastové nádoby, zakryjeme a dáme přes noc do mrazáku.
- 3Servírujeme v dezertních miskách. Můžeme ozdobit zázvorovými sušenkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.