Zázvorové cukroví
55 min.
Ingredience
- 300gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůZázvor mletý
- 300gramůMouka polohrubá
- 5gramůKypřicí prášek do pečiva
- 25gramůTuk
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
1 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme cukr, mletý zázvor, přidáme vejce, žloutky a zakápneme citronovou šťávou. Šlehačem vyšleháme do pěny. Mouku promícháme s kypřícím práškem a postupně přidáváme do pěny. Vypracujeme hladké tužší těsto. Vyválíme ho na tenčí plát a necháme odležet do druhého dne.
- 2Z těsta vykrajujeme různé tvary cukroví, plech pomažeme tukem a kousky cukroví na něj vyskládáme vedle sebe. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 25 minut. Cukroví necháme vychladnout, zabalíme do papírového a následně mikrotenového sáčku, zavážeme a necháme 10 dní uležet. Pak bude cukroví měkké a chutné.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.