Zázvorové koláčky
45 min.
Ingredience
- 250gramůCukr moučkový
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžíceZázvor mletý
- 4kusyVejce slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1,5litryVoda pitná
- 2lžíceMouka polohrubá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
265 mg
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Do nerezové mísy rozklepneme vejce a přidáme žloutky a cukr. V hrnci si přivedeme k varu vodu, poté ztlumíme plamen a vložíme misku s vejci a cukrem do vodní lázně. Šleháme do té doby, až bude hmota hustá. Poté misku vyndáme z vodní lázně, dáme stranou a šleháme, až hmota vychladne. Do vychladlé směsi pomalu přidáváme hladkou mouku se zázvorem, vše dobře promícháme.
- 2Vál posypeme polohrubou moukou a připravené těsto vyválíme na tenký plát, z kterého vykrajujeme libovolné tvary, které skládáme na máslem vymaštěný plech. Plech dáme na studené místo a necháme ho odpočívat celou noc. Ráno dáme plech s těstem do trouby a pomalu pečeme 15 minut dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.