Zázvorové pivo

21600 min.
Evropa

Ingredience

  • Na kvasnice
    • 250lžicCukr krupice
    • 15gramůDroždí
    • 9,5litrůVoda pitná
  • Na přisypání
  • Po přecezení
    • 250gramůCukr krupice
    • 9,5litrůVoda pitná
Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1115 kcal
Sacharidy
288 g
Vláknina
44 mg
Cukr
281 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kvasnice ve sklenici smícháme s 0,5 l teplé vody s 2 lžícemi cukru. Sklenici přikryjeme a na teple necháme sklenici 24 hodin stát. Poté do sklenice každý den přidáme 1 lžičku strouhaného zázvoru a 1 lžičku cukru. Po 7 dnech nálev přecedíme přes plátno do připravené nádoby.
  • 2
    Ve velkém hrnci rozpustíme 250 g cukru s 9,5 l vody a přimícháme přecezený zákvas. Směs dobře promícháme, nádobu přikryjeme a 7 dní necháme pivo dokvasit. Poté je přecedíme do lahví.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.