Zázvorové pivo
21600 min.
Ingredience
- Na kvasnice
- 250lžicCukr krupice
- 15gramůDroždí
- 9,5litrůVoda pitná
- Na přisypání
- 7lžičekZázvor celý
- 250lžičekCukr krupice
- Po přecezení
- 250gramůCukr krupice
- 9,5litrůVoda pitná
Počet porcí:
20Postup přípravy
- 1Kvasnice ve sklenici smícháme s 0,5 l teplé vody s 2 lžícemi cukru. Sklenici přikryjeme a na teple necháme sklenici 24 hodin stát. Poté do sklenice každý den přidáme 1 lžičku strouhaného zázvoru a 1 lžičku cukru. Po 7 dnech nálev přecedíme přes plátno do připravené nádoby.
- 2Ve velkém hrnci rozpustíme 250 g cukru s 9,5 l vody a přimícháme přecezený zákvas. Směs dobře promícháme, nádobu přikryjeme a 7 dní necháme pivo dokvasit. Poté je přecedíme do lahví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.