Zázvorový koláč s hruškami
70 min.
Ingredience
- Koláč
- 1gramMáslo čerstvé
- 150gramůCukr krystal
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1kusZázvor celý
- 3kusyVejce slepičí
- 450gramůHrušky
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceCukr třtinový
- Příprava pečení
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
4 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Příprava pečení: formu, ve které budeme koláč péct (vhodná je forma dortová i koláčová), vymažeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 180°C.
- 2Koláč: hrušky oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které
- 3pokapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědly. Zázvor očistíme, nastrouháme, z másla odložíme 2 lžíce na obložení ovoce před pečením. Zbytek másla utřeme s cukrem do hladka. V utřené pěně rozmícháme tři celá rozšlehaná vejce, zázvor a mouku s kypřícím práškem do pečiva. Ze surovin vymícháme řídké, hladké těsto. Hotové těsto vlijeme do tukem vymazané formy, zarovnáme nerovnosti na povrchu střídkou nože nebo stěrkou, na těsto rozložíme připravené plátky hrušek. Ty posléze obložíme tenkými plátky másla, které jsme si odložili stranou, nakonec celý koláč posypeme třtinovým cukrem. Pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova. Těsto upečeného koláče by mělo být pevné, ale současně pružné. Koláč servírujeme teplý, rozkrájený na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.