Zdobená čokoládová srdíčka s krémem

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 420gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 300gramůTuk Hera jedlý
    • 140gramůCukr moučka
    • 1kusCukr vanilka
    • 1lžičkaCitronová kůra
    • 1kusKypřící prášek do pečiva
    • 10mililitrůMléko polotučné
    • 100gramůTuk ztužený
    • 100gramůČokoláda hořká
    • 100gramůČokoláda bílá
    • 100gramůMáslo čerstvé
    • 1kusSalko karamel
    • 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
42 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z hladké mouky, cukrů, vajec, vanilkové essence, Hery, kůry a kypřícího prášku vytvoříme hladké těsto. Je-li těsto příliš husté, přilijeme podle potřeby mléko.
  • 2
    Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme přes noc odpočívat, aby se rozložily všechny chutě.
  • 3
    Druhý den těsto vyválíme na 2-3 mm silný plát a vykrajujeme z něj různé tvary – já jsem zvolila kytičky.
  • 4
    Pečeme 10 minut na 180 °C – troubu však hlídáme.
  • 5
    Salko vyšleháme s máslem a tímto krémem pomažeme polovinu upečeného cukroví. Druhou polovinu přilepíme na krém.
  • 6
    Připravíme si dvě vodní lázně – do každé dáme kovovou mísu a rozpustíme v ní 50 g tuku a čokoládu – do jedné mísy bílou, do druhé mísy hnědou a rozpustíme je.
  • 7
    Cukroví namočíme po celé ploše do jedné z čokolád (dle výběru) a po ztuhnutí uděláme dekor pomocí vidličky druhou čokoládou.
  • 8
    Po ztuhnutí podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.