Zdobená čokoládová srdíčka s krémem
40 min.
Ingredience
- 420gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300gramůTuk Hera jedlý
- 140gramůCukr moučka
- 1kusCukr vanilka
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1kusKypřící prášek do pečiva
- 10mililitrůMléko polotučné
- 100gramůTuk ztužený
- 100gramůČokoláda hořká
- 100gramůČokoláda bílá
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusSalko karamel
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
42 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Z hladké mouky, cukrů, vajec, vanilkové essence, Hery, kůry a kypřícího prášku vytvoříme hladké těsto. Je-li těsto příliš husté, přilijeme podle potřeby mléko.
- 2Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme přes noc odpočívat, aby se rozložily všechny chutě.
- 3Druhý den těsto vyválíme na 2-3 mm silný plát a vykrajujeme z něj různé tvary – já jsem zvolila kytičky.
- 4Pečeme 10 minut na 180 °C – troubu však hlídáme.
- 5Salko vyšleháme s máslem a tímto krémem pomažeme polovinu upečeného cukroví. Druhou polovinu přilepíme na krém.
- 6Připravíme si dvě vodní lázně – do každé dáme kovovou mísu a rozpustíme v ní 50 g tuku a čokoládu – do jedné mísy bílou, do druhé mísy hnědou a rozpustíme je.
- 7Cukroví namočíme po celé ploše do jedné z čokolád (dle výběru) a po ztuhnutí uděláme dekor pomocí vidličky druhou čokoládou.
- 8Po ztuhnutí podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.