Zdravé jogurtové muffiny s malinami
45 min.
Ingredience
- 300gramůMaliny
- Drobenka
- 50gramůCukr krystal
- 70gramůMouka polohrubá
- 65gramůMáslo
- 1lžíceKokos - mletý (Kopra)
- Jogurtová směs
- 380gramůSmetanový jogurt z Valašska
- 1lžíceCukr moučka
- 65gramůMáslo
- 2kusyVejce slepičí
- Sypká směs
- 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 70gramůMouka polohrubá
- 60gramůCukr krupice
- 2lžičkyVanilkový cukr
- 1špetkaSůl
- 2,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
18Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
115 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
805 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Formičky na muffiny vyložíme papírovými košíčky. V sítu propláchneme čerstvé maliny, necháme je okapat. Odebereme 18 největších malin, které nakonec použijeme na ozdobu.
- 2Připravíme si drobenku: do mísy nasypeme cukr krystal, jemně nastrouhaný kokos, polohrubou mouku a směs promícháme s na kostičky nakrájeným máslem. Pomocí prstů vše spojíme na jemnou drobenku. Troubu dáme předehřát na 180°C.
- 3V míse vyšleháme kvalitní bílý smetanový jogut s smoučkovým cukrem a 1/2 rozmačkaných malin. Pak do rozšlehaného jogurtu přimícháme vlahé rozpuštěné máslo a vajíčka. Vše dobře smícháme. Do druhé mísy dáme prosátou hladkou a polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, špetkou soli, cukr, vanilkový cukr a směs znovu promícháme. Přimícháme 2/2 malin. V sypké směsi s malinami uděláme důlek a postupně přimícháme tekutou směs. Vznikne hladké těsto. Těsto nesmíme přešlehat
- 4Těsto polévkovou lžicí rozdělíme do formiček do 2/3, posypeme drobenkou, formičky poklademe na plech a pečeme při 180°C přibližně 20-25 minut dozlatova.
- 5Upečené mufiny necháme chvíli vychladnout, pak je vyjmeme. Každou ozdobíme malinou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.