Žebírka s čínskou barbecue marinádou
25 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkyKoření na pizzu
- 2lžičkyOlej olivový
- 125mililitrůVíno červené
- 125gramůMed včelí
- 1lžičkaHořčičné semínko
- 500gramůKukuřice cukrová
- 600gramůVepřová žebra
- 0,25lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
782 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
51 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Připravíme čínskou barbecue marinádu: v kastrůlku za neustálého míchání ohřejeme a poté necháme vychladnout 125 ml červeného vína, 125 g medu, 1/4 lžičky chilli koření a lžičku hořčičného semínka.
- 2Vepřová žebírka nakrájíme, rozložíme do mělké misky, přelijeme marinádou a necháme 20 minut odležet.
- 3Čerstvé rozpůlené kukuřičné klasy pokapeme olivovým olejem, zabalené do alobalu grilujeme na barbecue grilu společně s marinovanými žebírky. Během grilování otáčíme. Žebírka grilujeme 10 - 12 minut, kukuřici 12 - 15 minut.
- 4Žebírka i kukuřici podáváme s máslem smíchaným s pizza kořením.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.