Žebírka s krevetovou pastou
45 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová žebra
- 4kusyChilli paprička zelená
- 1lžičkaZázvor celý
- 1lžičkaChilli omáčka
- 1lžíceKrevetová pasta
- 3lžíceOlej stolní
- 6kusůCibule
- 250mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
53 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme marinádu, na kterou si připravíme na kolečka nakrájené chilli papričky, nastrouhaný zázvor, chilli omáčku, krevetovou omáčku a 1 lžíci oleje. Do této marinády naložíme alespoň na 2 hodiny vypraná a osušené vepřová žebírka, která předem rozdělíme. Cibuli zatím nekrájíme.
- 2V pánvi wok na rozehřátém oleji prudce osmažíme marinovaná vepřová žebírka, která postupně obracíme, aby se opekla ze všech stran. Po opečení mírně podlijeme vodou a žebírka přibližně čtvrt hodiny podusíme. Podušená žebírka z pánve odložíme.
- 3Nakrájíme cibuli a vhodíme ji do zbytku oleje, ve kterém ji osmahneme. Nakonec do pánve wok znovu vložíme podušená žebírka a dle potřeby ještě smažíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.