Žebírka s krevetovou pastou

45 min.
Čína

Ingredience

      • 800gramůVepřová žebra
      • 4kusyChilli paprička zelená
      • 1lžičkaZázvor celý
      • 1lžičkaChilli omáčka
      • 1lžíceKrevetová pasta
      • 3lžíceOlej stolní
      • 6kusůCibule
      • 250mililitrůVoda pitná
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    678 kcal
    Bílkoviny
    35 g
    Tuky
    53 g
    Sacharidy
    14 g
    Vláknina
    3 g
    Cukr
    6 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Nejprve připravíme marinádu, na kterou si připravíme na kolečka nakrájené chilli papričky, nastrouhaný zázvor, chilli omáčku, krevetovou omáčku a 1 lžíci oleje. Do této marinády naložíme alespoň na 2 hodiny vypraná a osušené vepřová žebírka, která předem rozdělíme. Cibuli zatím nekrájíme.
    • 2
      V pánvi wok na rozehřátém oleji prudce osmažíme marinovaná vepřová žebírka, která postupně obracíme, aby se opekla ze všech stran. Po opečení mírně podlijeme vodou a žebírka přibližně čtvrt hodiny podusíme. Podušená žebírka z pánve odložíme.
    • 3
      Nakrájíme cibuli a vhodíme ji do zbytku oleje, ve kterém ji osmahneme. Nakonec do pánve wok znovu vložíme podušená žebírka a dle potřeby ještě smažíme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.