Želatina z telecích nožiček
260 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí nožičky
- 3000mililitrůVoda pitná
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 30mililitrůPomerančová šťáva
- 20gramůPomerančová kůra
- 30gramůCitronová kůra
- 500gramůCukr moučkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
3 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
685 mg
Cukr
62 g
Postup přípravy
- 1Očištěné nožičky vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Přisypeme cukr, strouhanou pomerančovou a citrónovou kůru, přilijeme šťávu z citronu a pomeranče. Znovu přivedeme k varu na prudkém ohni povaříme pár minut, zmírníme oheň sesbíráme pěnu z povrchu a vaříme velmi zvolna 4 hodiny. Přecedíme, sebereme tuk a vývar necháme vychladnout. Hustotu rosolu můžeme regulovat převařenou vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.