Želatina z telecích nožiček

260 min.
Francie

Ingredience

    • 600gramůTelecí nožičky
    • 3000mililitrůVoda pitná
    • 30mililitrůCitronová šťáva
    • 30mililitrůPomerančová šťáva
    • 20gramůPomerančová kůra
    • 30gramůCitronová kůra
    • 500gramůCukr moučkový
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
3 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
685 mg
Cukr
62 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné nožičky vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Přisypeme cukr, strouhanou pomerančovou a citrónovou kůru, přilijeme šťávu z citronu a pomeranče. Znovu přivedeme k varu na prudkém ohni povaříme pár minut, zmírníme oheň sesbíráme pěnu z povrchu a vaříme velmi zvolna 4 hodiny. Přecedíme, sebereme tuk a vývar necháme vychladnout. Hustotu rosolu můžeme regulovat převařenou vodou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.