Želatinový dort
32 min.
Ingredience
- 750mililitrůVoda pitná
- 35gramůŽelatina
- 40gramůCukr krupice
- 70gramůOřechy lískové
- 30gramůKakao
- 300gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 80mililitrůŠlehačka ve spreji
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
849 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Želatinu necháme ve vodě nabobtnat, pak ji přivedeme k varu, přisypeme cukr, provaříme a odstavíme. Rozdělíme na dvě poloviny, do jedné přimícháme kakaový prášek a do druhé drcené ořechy. Smetanu vyšleháme a do každé želatiny vmícháme polovinu. Želatina musí být částečně vychladlá, ale ještě musí téct. Jednu po druhé nalijeme do dortové formy a necháme vychladnout. Vychladlý dort naporcujeme a zdobíme šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.