Želatinový dort

32 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
849 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Želatinu necháme ve vodě nabobtnat, pak ji přivedeme k varu, přisypeme cukr, provaříme a odstavíme. Rozdělíme na dvě poloviny, do jedné přimícháme kakaový prášek a do druhé drcené ořechy. Smetanu vyšleháme a do každé želatiny vmícháme polovinu. Želatina musí být částečně vychladlá, ale ještě musí téct. Jednu po druhé nalijeme do dortové formy a necháme vychladnout. Vychladlý dort naporcujeme a zdobíme šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.