Želatinový pohár

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 1litrVoda pitná
    • 80gramůŽelatina bílá plátky
    • 200gramůCukr krupice
    • 8decilitrůMléko polotučné
    • 40gramůCukr vanilka
    • 40gramůPudinkový prášek - vanilkový
    • 1decilitrKoňak vaječný
    • 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1decilitrSirup Monin - jahodový
    • 200gramůKompot jahodový
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
32 g
Cukr
42 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jahodový kompot slijeme a jahody necháme okapat. Do kastrůlku vlijeme studenou vodu - množství stanovíme podle návodu na obalu želatiny. Do vody vložíme želatinu a necháme nabobtnat. Potom kastrůlek položíme do hrnce, do kterého jsme nalili zbytek vody, přidáme 100 g krupicového cukru a podle návodu na sáčku želatinu připravíme. Horkou želatinu rozlijeme do poháru a necháme ztuhnout a vychladnout.
  • 2
    Do jiného kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme zbylý krupicový cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek. Za stálého míchání na mírném ohni uvaříme pudink. Do pudinku vmícháme vaječný koňak, dobře promícháme a ještě teplý nalijeme na ztuhlou želatinu. Opět necháme vychladit a ztuhnout pudink.
  • 3
    Nakonec poháry ozdobíme vyšlehanou šlehačkou. Poklademe na ní jahody, pokapeme jahodovým sirupem a poháry servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.