Želatinový pohár
40 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 80gramůŽelatina bílá plátky
- 200gramůCukr krupice
- 8decilitrůMléko polotučné
- 40gramůCukr vanilka
- 40gramůPudinkový prášek - vanilkový
- 1decilitrKoňak vaječný
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1decilitrSirup Monin - jahodový
- 200gramůKompot jahodový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
32 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Jahodový kompot slijeme a jahody necháme okapat. Do kastrůlku vlijeme studenou vodu - množství stanovíme podle návodu na obalu želatiny. Do vody vložíme želatinu a necháme nabobtnat. Potom kastrůlek položíme do hrnce, do kterého jsme nalili zbytek vody, přidáme 100 g krupicového cukru a podle návodu na sáčku želatinu připravíme. Horkou želatinu rozlijeme do poháru a necháme ztuhnout a vychladnout.
- 2Do jiného kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme zbylý krupicový cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek. Za stálého míchání na mírném ohni uvaříme pudink. Do pudinku vmícháme vaječný koňak, dobře promícháme a ještě teplý nalijeme na ztuhlou želatinu. Opět necháme vychladit a ztuhnout pudink.
- 3Nakonec poháry ozdobíme vyšlehanou šlehačkou. Poklademe na ní jahody, pokapeme jahodovým sirupem a poháry servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.