Želé s citronem a bezovými květy

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
68

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
64 kcal
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Vápník
20 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nachystáme okvětí černého bezu, ze kterého musíme odstranit hmyz, a kůru ze tří dobře omytých a osušených citronů nakrájených na širší dlouhé proužky. Ze zbylých citronů i z citronů bez kůry vymačkáme šťávu. V hrnci přivedeme k varu 1 litr citronové šťávy, proužky kůry ze tří citronů a želírovací cukr; okvětí černého bezu přidáme až směs začne silně bublat. Za neustálého míchání vaříme 4 minuty, sejmeme z ohně, vytáhneme proužky citronové kůry, květy černého bezu a lijeme do sklenic vypláchnutých horkou vodou. Sklenice naplníme po okraj a dobře uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.