Želé s citronem a bezovými květy
50 min.
Ingredience
- 1kilogramCukr želírovací
- 6kusůBezinkový květ
- 2,2kilogramyCitrony
Počet porcí:
68Postup přípravy
- 1Nachystáme okvětí černého bezu, ze kterého musíme odstranit hmyz, a kůru ze tří dobře omytých a osušených citronů nakrájených na širší dlouhé proužky. Ze zbylých citronů i z citronů bez kůry vymačkáme šťávu. V hrnci přivedeme k varu 1 litr citronové šťávy, proužky kůry ze tří citronů a želírovací cukr; okvětí černého bezu přidáme až směs začne silně bublat. Za neustálého míchání vaříme 4 minuty, sejmeme z ohně, vytáhneme proužky citronové kůry, květy černého bezu a lijeme do sklenic vypláchnutých horkou vodou. Sklenice naplníme po okraj a dobře uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.