Želé z bílého vína na kiwi
25 min.
Ingredience
- 100gramůŽelatina bílá plátky
- 7kusůKiwi
- 500mililitrůVíno bílé
- 3lžíceCukr krupice
- 1kusMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme 3 kiwi, rozmixujeme a protřeme sítem. Pyré vložíme do hrnce, promícháme s vínem a cukrem. Zvolna ohříváme a na mírném ohni vaříme asi 2 minuty.
- 2Želatinu namočíme do studené vody, vymačkáme ji a rozpustíme v trošce vína s kiwi. Nakonec vmícháme do zbylého ovocného pyré, vložíme do chladničky na 3 hodiny.
- 3Želé vyklopíme na pracovní desku a vykrajujeme formičkami různé tvary.
- 4Zbylé kiwi oloupeme, nakrájíme na plátky. Rozdělíme na talíře, navrch upravíme želé a dezert ozdobíme lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.