Želé z bílého vína na kiwi

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme 3 kiwi, rozmixujeme a protřeme sítem. Pyré vložíme do hrnce, promícháme s vínem a cukrem. Zvolna ohříváme a na mírném ohni vaříme asi 2 minuty.
  • 2
    Želatinu namočíme do studené vody, vymačkáme ji a rozpustíme v trošce vína s kiwi. Nakonec vmícháme do zbylého ovocného pyré, vložíme do chladničky na 3 hodiny.
  • 3
    Želé vyklopíme na pracovní desku a vykrajujeme formičkami různé tvary.
  • 4
    Zbylé kiwi oloupeme, nakrájíme na plátky. Rozdělíme na talíře, navrch upravíme želé a dezert ozdobíme lístky máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.