Želé z instantní kávy

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
25 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
4 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do větší kuchyňské nádoby vsypeme instantní kávu, kterou zalijeme horkou vodou. Z hotové kávy ihned odebereme 1 dl a vše necháme vychladnout. 1 dl kávy smícháme se želatinou, medem a cukrem. Dáme ji do lednice na 30 minut vychladnout. Nezapomeneme párkrát želatinu promíchat.
  • 2
    Zbylou kávu opět přivedeme k varu, stáhneme z ohně a za stálého míchání do ní vmícháme připravené želé. Suroviny rozmícháme na hladkou hmotu, kterou dochutíme Amarettem.
  • 3
    Vhodnou plochou nádobu opláchneme ve studené vodě. Na dno naskládáme na kolečka nakrájené banány. Připravenou směs vlijeme do nádoby a dáme do ledničky ztuhnout.
  • 4
    Hotové ztuhle želé nakrájíme na úhledné kousky, rozdělíme je na dezertní talíře. Každou porci ozdobíme vyšlehanou šlehačkou, kterou posypeme nastrouhanou čokoládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.