Želé z instantní kávy
35 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 3lžíceKáva instantní
- 4lžíceŽelatina
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžíceMed včelí
- 50mililitrůLikér mandlový - Amaretto
- 200gramůČokoláda hořká
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyBanány
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
25 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
4 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Do větší kuchyňské nádoby vsypeme instantní kávu, kterou zalijeme horkou vodou. Z hotové kávy ihned odebereme 1 dl a vše necháme vychladnout. 1 dl kávy smícháme se želatinou, medem a cukrem. Dáme ji do lednice na 30 minut vychladnout. Nezapomeneme párkrát želatinu promíchat.
- 2Zbylou kávu opět přivedeme k varu, stáhneme z ohně a za stálého míchání do ní vmícháme připravené želé. Suroviny rozmícháme na hladkou hmotu, kterou dochutíme Amarettem.
- 3Vhodnou plochou nádobu opláchneme ve studené vodě. Na dno naskládáme na kolečka nakrájené banány. Připravenou směs vlijeme do nádoby a dáme do ledničky ztuhnout.
- 4Hotové ztuhle želé nakrájíme na úhledné kousky, rozdělíme je na dezertní talíře. Každou porci ozdobíme vyšlehanou šlehačkou, kterou posypeme nastrouhanou čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.