Želé z mandarinek

36 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
16

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
69 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z rozpůlených mandarinek vymačkáme šťávu. Dužinu ještě promačkáme přes jemné síto, abychom získali co nejvíce šťávy, protože jí budeme potřebovat 350 ml.
  • 2
    Do vyšší nádoby nalijeme mandarinkovou šťávu, přisypeme cukr s želírovacím prostředkem bez cukru na poměr ovoce a cukru 3:1 a mixujeme asi 1 minutu tyčovým mixérem. Přelijeme do hrnce a vaříme až želírovací zkouška dopadne dobře.
  • 3
    Hotové želé plníme do sklenic se šroubovacími uzávěry.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.