Želé z mandarinek
36 min.
Ingredience
- 1kilogramMandarinky
- 150gramůCukr krupice
- 20gramůGelfix Extra
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
69 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Z rozpůlených mandarinek vymačkáme šťávu. Dužinu ještě promačkáme přes jemné síto, abychom získali co nejvíce šťávy, protože jí budeme potřebovat 350 ml.
- 2Do vyšší nádoby nalijeme mandarinkovou šťávu, přisypeme cukr s želírovacím prostředkem bez cukru na poměr ovoce a cukru 3:1 a mixujeme asi 1 minutu tyčovým mixérem. Přelijeme do hrnce a vaříme až želírovací zkouška dopadne dobře.
- 3Hotové želé plníme do sklenic se šroubovacími uzávěry.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.