Zeleninové fajitas
55 min.
Ingredience
- 8kusůTortilla
- 1kusCibule
- 1kusKvěták
- 410gramůCizrna
- 400gramůPassata (drcená rajčata)
- 3lžíceKoriandr čerstvý
- 150gramůJogurt bílý
- 50gramůŠpenát listový čerstvý
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
737 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
15 g
Sacharidy
127 g
Vláknina
31 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na jemno. Opékáme ji pět minut na oleji. Poté přidáme růžičky květáku a smažíme dozlatova. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.
- 2Cizrnu si uvaříme den předem, nebo ji koupíme v plechovce a tu pak propláchneme a slijeme. Přidáme ji ke květáku spolu s rajčatovou omáčkou.
- 3Koriandr nasekáme na jemno. Přidáme ho do omáčky a odstavíme z ohně.
- 4Omáčku rozdělíme do talířů, přidáme nahřáté tortilly, jogurt a špenátové listy.
- 5Každý si pak doprostřed každé tortilly dá pár listů špenátu, na to omáčku a nahoru jogurt. Tortillu srolujeme a ukusujeme, nebo krájíme příborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.