Zeleninové lasagne s cuketou
75 min.
Ingredience
- 1kusLilek
- 1kusCuketa
- 15gramůBazalka
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 600mililitrůMléko polotučné
- 0,25lžičkaMuškátový oříšek
- 2lžíceOlej rostlinný
- 400gramůLasagne
- 100gramůSýr Parmezán
- 10gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
20 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Lilky a cukety nakrájíme na kolečka - osolíme a necháme vypotit.
- 2Bazalku natrháme a dáme do mísy spolu s rajčaty. Rukama rozdrtíme.
- 3Připravíme si bešamel - rozpustíme máslo, přidáme mouku a rozmícháme mléko. Okořeníme muškátovým oříškem a solí.
- 4Olejem vymažeme pekáč. Na spodek dáme trochu bešamelu, pak plát lasagní. Na to zeleninu a rajčata a bešamel - pak plát lasagní a opakujeme.
- 5Poslední vrstou je plát lasagní, bešamel a ten posypeme parmazánem.
- 6Pečeme 50 minut na 180 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.