Zeleninový pamlsek - recept pro psy
47 min.
Ingredience
- 50gramůMrkev kořen
- 150gramůMouka pšeničná
- 50gramůOvesné vločky
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusVejce slepičí
- 50mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
174 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
4 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
473 mg
Postup přípravy
- 1Nejdříve předehřejeme troubu na 180 °C, poté připravíme plech na pečení, který vyložíme pečícím papírem.
- 2V míse šleháme mouku s vločkami, olejem a vejcem, nakonec přidáme nadrobno nastrouhanou mrkev. Důkladně promícháme a postupně přiléváme vodu, hněteme, dokud se těsto nespojí.
- 3Těsto vyklepeme na vál pomoučený pšeničnou moukou, rukama vypracujeme a válečkem vyválíme zhruba 3 mm široký plát, ten přemístíme na připravený plech.
- 4Nakonec plát propícháme vidličkou a rádýlkem rozdělíme na menší dílky do tvaru čtverečků. Vložíme do trouby a pečeme 32 minut.
- 5Hotové pamlsky vyjmeme z trouby a necháme na mřížce vychladnout, po 10 minutách sundáme z papíru a důkladně necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.