Zelený salát s chřestem
25 min.
Ingredience
- Dresink
- 2lžíceLimetková šťáva
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžíceOcet vinný
- 3lžíceKoriandr čerstvý
- 250gramůHrachové lusky
- 250gramůChřest bílý
- 250gramůHrášek
- 12kusůRajčata
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
9 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Lusky a hrášek opláchneme, odřízneme konce chřestu, každou zeleninu samostatně blanšírujeme jednu minutu ve vroucí vodě. Slijeme a zchladíme ve studené vodě, necháme dobře okapat.
- 2Lusky a hrášek dáme do pánve na rozpuštěné máslo, pocukrujeme a necháme chvíli prohřát.
- 3Vyloupaný hrášek blanšírujeme asi 3 minuty, zchladíme, necháme okapat. Cherry rajčata omyjeme, rozpůlíme, přidáme k ostatní zelenině.
- 4Smícháme limetkovou šťávu, ocet, olej a koriandr. Dresinkem přelijeme zeleninu, promícháme, necháme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.