Zelný salát s červeným pomerančem, jablky a smetanou
15 min.
Ingredience
- 2kusyPomeranč červený
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 2kusyJablka
- 1decilitrSmetana 16% (pochoutková)
- 1lžíceCukr moučkový
- 2špetkyPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme červený pomeranč, osušíme a oloupeme. Poté z plátků (měsíčků) sloupneme všechnu bílou slupku, následně je rozkrojíme na 2 až 3 dílky. Jablka omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Čerstvé zelí očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Zelí, jablka i pomeranče dáme do misy, promícháme.
- 2V misce smícháme hustou zakysanou smetanu s pomerančovou šťávou z jednoho pomeranče, dochutíme cukrem a bílým pepřem. Poté polijeme zálivkou a zelnou směs promícháme. Salát podáváme vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.