Zelný salát s červeným pomerančem, jablky a smetanou

15 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme červený pomeranč, osušíme a oloupeme. Poté z plátků (měsíčků) sloupneme všechnu bílou slupku, následně je rozkrojíme na 2 až 3 dílky. Jablka omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Čerstvé zelí očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Zelí, jablka i pomeranče dáme do misy, promícháme.
  • 2
    V misce smícháme hustou zakysanou smetanu s pomerančovou šťávou z jednoho pomeranče, dochutíme cukrem a bílým pepřem. Poté polijeme zálivkou a zelnou směs promícháme. Salát podáváme vychlazený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.