Zelný salát se smetanou
20 min.
Ingredience
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 70mililitrůPomerančová šťáva
- 10gramůCukr moučkový
- 100gramůJablka
- 120gramůPečivo pšeničné běžné máslové
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Zelí omyjeme, odloupneme povadlé listy a zbytek nakrouháme nebo nakrájíme na proužky. Jablka nastrouháme nahrubo. Zelí i jablka vložíme do skleněné mísy a promícháme.
- 2Pomerančovou šťávou zředíme hustou smetanu, osladíme a nalijeme do mísy. Lehce promícháme a dáme do lednice.
- 3Salát podáváme vychlazený se sladkým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.