Zemlbába do kapsy

15 min.
Česká republika

Ingredience

    • 4plátkyChléb toastový
    • 40gramůMáslo
    • 1kusJablka
    • 2lžičkySkořicový cukr
    • 1lžíceHrozinky
    • 25gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
71 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
6 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté jablko oloupeme a nastrouháme.
  • 2
    Na plátky toastového chleba položíme tenké plátky másla a na ně rozdělíme nastrouhané jablko. Posypeme skořicovým cukrem a znovu poklademe plátky másla. Přidáme trochu rozinek, několik kousků čokolády a přikryjeme plátkem chleba.
  • 3
    Toasty zapékáme v toastovači asi 5 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 20. 1. 2016
Zemlbába do kapsy
A překlepla jsem se taky já😁, takže opravuji: Připravené sendviče nedávat do toustovače ale zapéct v sendvičovači.
Anonymní uživatel
st 20. 1. 2016
Zemlbába do kapsy
Občas dělávám různé sladké senviče a s jablky nejsou vyjímkou. Koupila jsem si sendvičovač, který připravuje čtvercové tvary a nepůlí je a tak můžu dát více náplně. Jinak se můžou použít dva vystřižené pásy papíru na pečení, jeden pod a jeden na připravené sendviče a přistroj zavřít. Odpadá pracnější čistění. Připravovala jsem dvě porce, jablko doporučuji spíš menší velikosti, másla nebo např. Ramy stačí poloviční množství - tuk jsem na plátky chleba rozetřela. Čokolády stačilo 10 g, více se už použít nedalo. Přiznám se, že mi více chutnají bez čokolády, jen v klasické úpravě, kdy se dá přidat mimo rozinek i např. trochu nasekaných ořechů nebo trochu mletého máku. S čokoládou bych zkombinovala banán. Ale to opravdu záleží na chuti každého, takže recept nehaním a dávám palec nahoru. Povrch jsem poprášila moučkovým cukrem smíchaným s cukrem vanilkovým. A jen malá rada na závěr, připravené tousty raději dejte místo do toustovače do sendvinovače. :-) Je to fajn rychlovka, když je chuť na sladké.🙂