Zemlbába s jablky a hruškami

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1159 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
173 g
Sacharidy
141 g
Vláknina
10 g
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rohlíky z předešlého dne nakrájíme na plátky (1 cm). Omytá zdravá a osušená jablka i hrušky rozkrájíme na poloviny a vykrojíme jádřince. Jablka nakrájíme i se slupkou na plátky. Hrušky oloupeme a též je nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    V misce vyšleháme mléko se smetanou, vejci a cukrem. Omyjeme velké hrozinky a necháme je v sítu okapat.
  • 3
    Zapékací mísu vytřeme 2-3 lžícemi másla. Na dno poklademe 1/3 nakrájených rohlíků, na ně položíme 1/2 ovoce, posypeme je cukrem, skořicovým cukrem a 1/2 hrozinek. Tyto vrstvy znovu opakujeme, poslední vrstva bude z plátků rohlíků. Vše přelijeme rozšlehanými vajíčky a povrch polijeme 2-3 lžícemi roztopeného másla.
  • 4
    Zemlbábu dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200 °C přibližně 35-40 minut dozlatova. Upečenou zemlbábu podáváme teplou nebo studenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.