Zemlbába s jablky a hruškami
65 min.
Ingredience
- 12kusůRohlíky bílé
- 300gramůJablka
- 300gramůHrušky
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 2,5decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVejce slepičí
- 120gramůCukr krupice
- 4lžíceHrozinky
- 6lžicMáslo čerstvé
- 2kusyCukr skořicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1159 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
173 g
Sacharidy
141 g
Vláknina
10 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Rohlíky z předešlého dne nakrájíme na plátky (1 cm). Omytá zdravá a osušená jablka i hrušky rozkrájíme na poloviny a vykrojíme jádřince. Jablka nakrájíme i se slupkou na plátky. Hrušky oloupeme a též je nakrájíme na tenké plátky.
- 2V misce vyšleháme mléko se smetanou, vejci a cukrem. Omyjeme velké hrozinky a necháme je v sítu okapat.
- 3Zapékací mísu vytřeme 2-3 lžícemi másla. Na dno poklademe 1/3 nakrájených rohlíků, na ně položíme 1/2 ovoce, posypeme je cukrem, skořicovým cukrem a 1/2 hrozinek. Tyto vrstvy znovu opakujeme, poslední vrstva bude z plátků rohlíků. Vše přelijeme rozšlehanými vajíčky a povrch polijeme 2-3 lžícemi roztopeného másla.
- 4Zemlbábu dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200 °C přibližně 35-40 minut dozlatova. Upečenou zemlbábu podáváme teplou nebo studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.