Žemle se ztracenými vejci
11 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 4kusyŽemle tuková
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
7 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 mg
Cukr
465 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci zahřejeme vodní lázeň tak, aby ode dna stoupaly bublinky. Přidáme citronovou šťávu (nebo ocet). Každé vejce rozklepneme zvlášť do šálku, šálky spustíme těsně k hladině, nakloníme a vejce necháme vklouznout do vody. Když bílky trochu ztuhnou, děrovanou lžící je zlehka přehrneme přes žloutky. Pošírujeme ještě asi 4 minuty do úplného ztuhnutí bílků. Kulaté žemle podélně rozkrojíme a mírně opečeme. Vejce vyjmeme na papírovou utěrku a potom položíme na poloviny žemlí. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.