Žemle se ztracenými vejci

11 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
7 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 mg
Cukr
465 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci zahřejeme vodní lázeň tak, aby ode dna stoupaly bublinky. Přidáme citronovou šťávu (nebo ocet). Každé vejce rozklepneme zvlášť do šálku, šálky spustíme těsně k hladině, nakloníme a vejce necháme vklouznout do vody. Když bílky trochu ztuhnou, děrovanou lžící je zlehka přehrneme přes žloutky. Pošírujeme ještě asi 4 minuty do úplného ztuhnutí bílků. Kulaté žemle podélně rozkrojíme a mírně opečeme. Vejce vyjmeme na papírovou utěrku a potom položíme na poloviny žemlí. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.