Žemlové omelety

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
30 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
37 mg
Cukr
368 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žemle nakrájíme, zalijeme studenou vodou a po chvíli je vymačkáme a prolisujeme.
  • 2
    Z bílků ušleháme pevný sníh, přimícháme žloutky, mouku a prolisované žemle.
  • 3
    Pánev vymažeme máslem, z těsta vytvoříme omelety a opečeme je po obou stranách. Naplníme je jahodovou marmeládou (nebo jahodovým protlakem) a v polovině přeložíme.
  • 4
    Při podávání omelety ozdobíme ušlehanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.