Žemlové omelety
30 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka polohrubá
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1šálekVoda pitná
- 2kusyŽemle tuková
- 100gramůMarmeláda jahodová
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
30 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
37 mg
Cukr
368 mg
Postup přípravy
- 1Žemle nakrájíme, zalijeme studenou vodou a po chvíli je vymačkáme a prolisujeme.
- 2Z bílků ušleháme pevný sníh, přimícháme žloutky, mouku a prolisované žemle.
- 3Pánev vymažeme máslem, z těsta vytvoříme omelety a opečeme je po obou stranách. Naplníme je jahodovou marmeládou (nebo jahodovým protlakem) a v polovině přeložíme.
- 4Při podávání omelety ozdobíme ušlehanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.