Žemlovka Brunch
80 min.
Ingredience
- 5krajícůChléb toastový
- 3šálkyMléko plnotučné
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 6kusůVejce slepičí
- 0,5šálekCukr krupice
- 0,5šálekMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
25 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1V míse rozšleháme vejce s mlékem (nebo smetanou) a cukrem. Přidáme na kousky rozlámaný toastový chléb, vše promícháme.
- 2Do pekáčku nalijeme rozpuštěné máslo, přidáme připravenou směs, na povrch nastrouháme trochu muškátového oříšku.
- 3Pekáček vložíme do plechu s vodou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu do zlatova. Odpařenou vodu během pečení doléváme.
- 4Žemlovku podáváme teplou i studenou. Můžeme ji ozdobit šlehačkou nebo čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.