Žemlovka Brunch

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
25 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse rozšleháme vejce s mlékem (nebo smetanou) a cukrem. Přidáme na kousky rozlámaný toastový chléb, vše promícháme.
  • 2
    Do pekáčku nalijeme rozpuštěné máslo, přidáme připravenou směs, na povrch nastrouháme trochu muškátového oříšku.
  • 3
    Pekáček vložíme do plechu s vodou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu do zlatova. Odpařenou vodu během pečení doléváme.
  • 4
    Žemlovku podáváme teplou i studenou. Můžeme ji ozdobit šlehačkou nebo čokoládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.