Žemlovka s čokoládou
70 min.
Ingredience
- 1lžíceRýžový škrob
- 2kusyVejce slepičí
- 6krajícůChléb toastový
- 600mililitrůMléko plnotučné
- 3lžíceKakao - prášek
- 175mililitrůMléko zahuštěné slazené
- 4lžíceCukr třtinový
- 60gramůČokoláda hořká
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
809 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
36 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
6 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Zapékací mísu vytřeme tukem, chleba nakrájíme na čtverečky a dáme do mísy. Na ohni zahřejeme kondenzované mléko, 450 ml plnotučného mléka a 2 lžíce kakaa.
- 2Ušleháme dvě vejce, 2 lžíce cukru a směs vložíme do mléčné směsi. Vaječnou hmotu nalijeme na chleba a přikrytou mísu potravinářskou folií chladíme v lednici dvě hodiny.
- 3Pak směs v míse pečeme čtyřicet minut v troubě, pět minut necháme chladnout.
- 4Na ohni smícháme 60 g čokolády, 1 lžíci kakaa, 50 g másla, 2 lžíce cukru, 150 ml mléka a škrob. Omáčku nalijeme na hotovou žemlovku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.