Žemlovka s čokoládou

70 min.
Evropa

Ingredience

    • 1lžíceRýžový škrob
    • 2kusyVejce slepičí
    • 6krajícůChléb toastový
    • 600mililitrůMléko plnotučné
    • 3lžíceKakao - prášek
    • 175mililitrůMléko zahuštěné slazené
    • 4lžíceCukr třtinový
    • 60gramůČokoláda hořká
    • 50gramůMáslo čerstvé
    • 1lžíceTuk
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
809 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
36 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
6 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zapékací mísu vytřeme tukem, chleba nakrájíme na čtverečky a dáme do mísy. Na ohni zahřejeme kondenzované mléko, 450 ml plnotučného mléka a 2 lžíce kakaa.
  • 2
    Ušleháme dvě vejce, 2 lžíce cukru a směs vložíme do mléčné směsi. Vaječnou hmotu nalijeme na chleba a přikrytou mísu potravinářskou folií chladíme v lednici dvě hodiny.
  • 3
    Pak směs v míse pečeme čtyřicet minut v troubě, pět minut necháme chladnout.
  • 4
    Na ohni smícháme 60 g čokolády, 1 lžíci kakaa, 50 g másla, 2 lžíce cukru, 150 ml mléka a škrob. Omáčku nalijeme na hotovou žemlovku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.