Žemlovka s jablky

65 min.
Francie

Ingredience

    • 300mililitrůVoda pitná
    • 20gramůCukr moučkový
    • 40gramůMáslo čerstvé
    • 10mililitrůCitronová šťáva
    • 60gramůMarmeláda meruňková
    • 200gramůChléb pšeničný (bílý)
    • 50gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 800gramůJablka
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, bílý chléb nakrájíme na krajíčky.
  • 2
    Jablka pokrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, zalijeme trochou vody, přidáme cukr, lžíci másla, přilijeme citronovou šťávu a 10 minut povaříme. Jablka rozmačkáme šťouchadlem a přimícháme meruňkovou marmeládu.
  • 3
    Formu na pečení vymažeme máslem, zevnitř obložíme krajíčky chleba a naplníme jablečnou směsí. Zakryjeme zbylými plátky chleba, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 35 minut při střední teplotě.
  • 4
    Upečenou žemlovku naporcujeme a ozdobíme šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.