Žemlovka s karamelovou příchutí
35 min.
Ingredience
- 8kusůRohlíky bílé
- 150gramůCukr moučkový
- 3lžíceVoda pitná
- 1lžíceHera
- 1,5decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 3kusyVejce slepičí
- 1,5decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
13 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
4 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Zalékací mísu vymažeme tukem a na její dno naskládáme nakrájená kolečka starších rohlíků.
- 2Do horké vody v nízkém hrnci přisypeme cukr a mícháme, až se rozpustí. Pak přestaneme míchat a cukr necháme zkaramelizovat. Potom pod hrncem snížíme žár, přilijeme do něj smetanu a mléko a mícháme, dokud se tuhý karamel nerozpustí. Hrnec odstavíme z ohně, do směsi vmícháme rozšlehaná vajíčka, zalijeme jí kousky žemlí v zapékací míse a počkáme, než rohlíky zvláční.
- 3Zapékací mísu vložíme do trouby, předehřáté na 180 stupňů Celsia a žemlovku v ní pečeme přibližně 20 minut, než má zlatavý povrch.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.