Žemlovka s karamelovou příchutí

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 8kusůRohlíky bílé
    • 150gramůCukr moučkový
    • 3lžíceVoda pitná
    • 1lžíceHera
    • 1,5decilitrySmetana 12% (konzumní)
    • 3kusyVejce slepičí
    • 1,5decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
13 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
4 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zalékací mísu vymažeme tukem a na její dno naskládáme nakrájená kolečka starších rohlíků.
  • 2
    Do horké vody v nízkém hrnci přisypeme cukr a mícháme, až se rozpustí. Pak přestaneme míchat a cukr necháme zkaramelizovat. Potom pod hrncem snížíme žár, přilijeme do něj smetanu a mléko a mícháme, dokud se tuhý karamel nerozpustí. Hrnec odstavíme z ohně, do směsi vmícháme rozšlehaná vajíčka, zalijeme jí kousky žemlí v zapékací míse a počkáme, než rohlíky zvláční.
  • 3
    Zapékací mísu vložíme do trouby, předehřáté na 180 stupňů Celsia a žemlovku v ní pečeme přibližně 20 minut, než má zlatavý povrch.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.