Žemlovka s ořechy

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
754 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
30 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
9 g
Cukr
57 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rohlíky nakrájíme na plátky a navlhčíme polovinou mléka.
  • 2
    Zapékací mísu vymažeme máslem, urovnáme do ní připravené rohlíky a na ně dáme vrstvu oloupaných, na plátky nakrájených jablek smíchaným s cukrem, skořicí, omytými rozinkami a nasekanými ořechy. Na jablka navrstvíme rohlíky, na ně opět jablka a vrchní vrstvu tvoří rohlíky. Povrch pokapeme rozpuštěným máslem.
  • 3
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě a během pečení žemlovku zalijeme zbylým mlékem s rozkvedlanými vejci.
  • 4
    Žemlovku podáváme horkou, posypanou moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.