Žemlovka s ořechy
60 min.
Ingredience
- 60gramůCukr krupice
- 1lžičkaSkořice mletá
- 40gramůOřechy vlašské
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 500mililitrůMléko polotučné
- 6kusůRohlíky bílé
- 1000gramůJablka
- 70gramůHrozinky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
754 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
30 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
9 g
Cukr
57 g
Postup přípravy
- 1Rohlíky nakrájíme na plátky a navlhčíme polovinou mléka.
- 2Zapékací mísu vymažeme máslem, urovnáme do ní připravené rohlíky a na ně dáme vrstvu oloupaných, na plátky nakrájených jablek smíchaným s cukrem, skořicí, omytými rozinkami a nasekanými ořechy. Na jablka navrstvíme rohlíky, na ně opět jablka a vrchní vrstvu tvoří rohlíky. Povrch pokapeme rozpuštěným máslem.
- 3Pečeme ve středně vyhřáté troubě a během pečení žemlovku zalijeme zbylým mlékem s rozkvedlanými vejci.
- 4Žemlovku podáváme horkou, posypanou moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.