Žemlovka s penettone a zakysanou smetanou
80 min.
Ingredience
- 750gramůPanettone
- 375mililitrůVíno muškátové
- 8kusůVejce slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 500mililitrůZakysaná smetana
- 1kusCukr vanilka
- 1lžíceCukr moučkový
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
614 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
33 g
Sacharidy
73 g
Cukr
16 g
Vápník
620 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
- 2Panettone pokrájíme na plátky, ve vrstvách je skládáme do máslem vymazané zapékací mísy.
- 3Víno nalijeme do kastrolu, zahřejeme pod bod varu a odstavíme ze sporáku.
- 4V misce rozšleháme vejce s cukrem, přimícháme horké víno, vanilkový cukr a zakysanou smetanu. Vše důkladně promícháme.
- 5Takto připravenou směsí přelijeme penettone v zapékací misce a necháme 15 minut stát.
- 6Misku vložíme do předehřáté trouby, pečeme asi 60 minut. Po upečení necháme žemlovku 15 minut odpočinout, ihned poté podáváme. Posypeme ji před servírováním moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.