Žemlovka s penettone a zakysanou smetanou

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
614 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
33 g
Sacharidy
73 g
Cukr
16 g
Vápník
620 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
  • 2
    Panettone pokrájíme na plátky, ve vrstvách je skládáme do máslem vymazané zapékací mísy.
  • 3
    Víno nalijeme do kastrolu, zahřejeme pod bod varu a odstavíme ze sporáku.
  • 4
    V misce rozšleháme vejce s cukrem, přimícháme horké víno, vanilkový cukr a zakysanou smetanu. Vše důkladně promícháme.
  • 5
    Takto připravenou směsí přelijeme penettone v zapékací misce a necháme 15 minut stát.
  • 6
    Misku vložíme do předehřáté trouby, pečeme asi 60 minut. Po upečení necháme žemlovku 15 minut odpočinout, ihned poté podáváme. Posypeme ji před servírováním moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.