Žemlovka z celozrnného pečiva
60 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 500gramůJablka
- 200gramůCukr krupice
- 300gramůTvaroh měkký
- 20gramůCukr vanilka
- 100gramůRozinky tmavé
- 100gramůOřechy vlašské
- 0,5litrMléko plnotučné
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30gramůCukr moučkový
- 6kusůRohlíky celozrnné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
721 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
22 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
9 g
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1Pekáč potřeme máslem, předehřejeme troubu. Do kastrůlku nalijeme 3 dl mléka, rohlíky nakrájíme na kolečka, namočíme je do mléka a skládáme na připravený pekáč. Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme skořicový cukr s hnědým cukrem, nasekané ořechy, vše promícháme a směs položíme na rohlíky v pekáči. Tvaroh smícháme s rozinkami, vanilkovým cukrem a dáme na jablka. Na vrch žemlovky naskládáme opět namočené rohlíky, do zbylého mléka z rohlíku přilijeme další 2 dl mléka, rozklepneme celé vejce, rozkvedláme, zalijeme žemlovku, kterou vložíme do nahřáté trouby a pečeme nejméně 30 minut.
- 2Upečenou žemlovku necháme chvilku vychladnout a krájíme ji na porce, které pokládáme na mělké talíře a posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.