Žemlovka z ovoce
50 min.
Ingredience
- 2kusyVeka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 4decilitryMléko polotučné
- 3lžíceCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 5kusůVejce slepičí
- 1lžíceCitronová kůra
- 70gramůCukr moučkový
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1decilitrSirup javorový
- 400gramůTřešně
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
19 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
636 mg
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Veku nakrájíme na plátky a ty naskládáme na máslem vymazaný pekáč. Do misky vlijeme mléko. Přisypeme krupicový a vanilkový cukr, rozklepneme vejce, vložíme citrónovou kůru. Všechny suroviny důkladně metlou prošleháme.
- 2Připravenou směsí zalijeme plátky veky a necháme 10 minut stát. Omyté a vypeckované třešně necháme okapat. Hustě je naskládáme na směs v pekáči, který vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30 - 35 minut.
- 3Upečenou žemlovku vytáhneme z trouby, posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout. Vychladlou žemlovku krájíme na úhledné porce, které rozdělíme na talíře. Pokapeme javorovým sirupem, ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.