Žemlovka z ovoce

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
19 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
636 mg
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Veku nakrájíme na plátky a ty naskládáme na máslem vymazaný pekáč. Do misky vlijeme mléko. Přisypeme krupicový a vanilkový cukr, rozklepneme vejce, vložíme citrónovou kůru. Všechny suroviny důkladně metlou prošleháme.
  • 2
    Připravenou směsí zalijeme plátky veky a necháme 10 minut stát. Omyté a vypeckované třešně necháme okapat. Hustě je naskládáme na směs v pekáči, který vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30 - 35 minut.
  • 3
    Upečenou žemlovku vytáhneme z trouby, posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout. Vychladlou žemlovku krájíme na úhledné porce, které rozdělíme na talíře. Pokapeme javorovým sirupem, ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.