Ženevské sýrové bifteky
30 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 0,2litrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0,2litrVoda pitná
- 3kusyVejce slepičí
- 10lžicOlej olivový
- 800gramůSýr Eidam cihla 30%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1006 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
52 g
Sacharidy
59 g
Cukr
335 mg
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Vodu, pivo a žloutky zamícháme postupně do mouky, až vznikne husté těstíčko. Pak je necháme asi 2 hod. odpočinout v chladnu.
- 2Poté ušleháme z bílků tuhý sníh - a ten přidáme do těstíčka.
- 3Silnější plátky sýra namáčíme z obou stran v těstíčku a na rozpáleném oleji osmažíme. Z pánve je vyndáme na ubrousek, kde je necháme okapat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.