Ženevský hruškový koláč
55 min.
Ingredience
- 300gramůListové těsto
- 50gramůCukr skořicový
- 700gramůHrušky
- 100gramůKandované ovoce
- 100gramůHrozinky
- 1decilitrVíno bílé
- 20mililitrůOlej olivový
- 50gramůCukr třtinový
- 2decilitrySmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
65 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Listové těsto rozválíme a plát rozložíme do máslem vymazané dortové formy. Posypeme skořicovým cukrem a poklademe plátky hrušek. V misce smícháme hrozinky, cukr a nasekané kandované ovoce a nasypeme na hrušky. Zakapeme olejem a bílým vínem a po celé ploše přelijeme smetanou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.