Ženevský hruškový koláč

55 min.
Švýcarsko

Ingredience

    • 300gramůListové těsto
    • 50gramůCukr skořicový
    • 700gramůHrušky
    • 100gramůKandované ovoce
    • 100gramůHrozinky
    • 1decilitrVíno bílé
    • 20mililitrůOlej olivový
    • 50gramůCukr třtinový
    • 2decilitrySmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
65 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Listové těsto rozválíme a plát rozložíme do máslem vymazané dortové formy. Posypeme skořicovým cukrem a poklademe plátky hrušek. V misce smícháme hrozinky, cukr a nasekané kandované ovoce a nasypeme na hrušky. Zakapeme olejem a bílým vínem a po celé ploše přelijeme smetanou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.