Zeťova vejce
35 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 2kusyChilli paprička sušená
- 110gramůŠalotka
- 2lžíceOmáčka rybí
- 5lžicCukr palmový
- 3lžíceTamarindové pyré
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
35 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme ostrým nožem chilli papričky na malé kousky asi 5 mm velké. Jadérka vyhodíme. V pánvi Wok rozpálíme olej. Až bude olej žhavý, vhodíme do něj na pár vteřin chilli papriky, a pozor na připálení. Vyjmeme je z oleje děrovanou naběračkou a položíme na ubrousky.
- 2Potom tam smažíme 3-4 minuty šalotku nakrájenou na tenké kroužky, až zezlátne. Opět ji vyjmeme děrovanou naběračkou a nechám odkapat na ubrousku. Do stejného oleje vložíme lžící uvařená vejce natvrdo jedno po druhém. Pozor na opaření olejem. Smažíme asi 10-15 minut, dokud každé vejce není zlatavé. Vyjmeme toutéž naběračkou a necháme odkapat.
- 3Na středně prudkém ohni ohříváme v rendlíku rybí omáčku, tamarindové pyré a cukr, až se rozpustí.
- 4Vajíčka rozkrojíme podélně na poloviny a položíme na talíř žloutkem nahoru. Zalijeme omáčkou a posypeme smaženými chilli papričkami a šalotkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.