Zeťova vejce

35 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
35 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájíme ostrým nožem chilli papričky na malé kousky asi 5 mm velké. Jadérka vyhodíme. V pánvi Wok rozpálíme olej. Až bude olej žhavý, vhodíme do něj na pár vteřin chilli papriky, a pozor na připálení. Vyjmeme je z oleje děrovanou naběračkou a položíme na ubrousky.
  • 2
    Potom tam smažíme 3-4 minuty šalotku nakrájenou na tenké kroužky, až zezlátne. Opět ji vyjmeme děrovanou naběračkou a nechám odkapat na ubrousku. Do stejného oleje vložíme lžící uvařená vejce natvrdo jedno po druhém. Pozor na opaření olejem. Smažíme asi 10-15 minut, dokud každé vejce není zlatavé. Vyjmeme toutéž naběračkou a necháme odkapat.
  • 3
    Na středně prudkém ohni ohříváme v rendlíku rybí omáčku, tamarindové pyré a cukr, až se rozpustí.
  • 4
    Vajíčka rozkrojíme podélně na poloviny a položíme na talíř žloutkem nahoru. Zalijeme omáčkou a posypeme smaženými chilli papričkami a šalotkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.