Židovská káva
8 min.
Ingredience
- 1,5decilitryVoda pitná
- 2lžičkyKáva mletá
- 60mililitrůRum
- 2lžičkyCukr krupice
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
17 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
699 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Kávu spaříme vroucí vodou přes filtr a udržujeme ji horkou. Připravíme dva kávové šálky. Do každého dáme 30 ml rumu, jednu lžičku cukru a malou lžičkou mícháme až do rozpuštění cukru. Následovně rum s cukrem zalijeme horkou vodou.
- 2Oba šálky s připravenou kávou ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.