Židovská káva

8 min.
Evropa

Ingredience

    • 1,5decilitryVoda pitná
    • 2lžičkyKáva mletá
    • 60mililitrůRum
    • 2lžičkyCukr krupice
    • 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
17 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
699 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kávu spaříme vroucí vodou přes filtr a udržujeme ji horkou. Připravíme dva kávové šálky. Do každého dáme 30 ml rumu, jednu lžičku cukru a malou lžičkou mícháme až do rozpuštění cukru. Následovně rum s cukrem zalijeme horkou vodou.
  • 2
    Oba šálky s připravenou kávou ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.