Zimní ovocný kompot

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
6 g
Cukr
47 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce dáme pomerančovou nebo jablečnou šťávu, přidáme švestky, meruňky, cukr a skořici. Směs přivedeme k varu. Zmírníme plamen, zakryjeme a za občasného zamíchání dusíme 10 minut.
  • 2
    Banán oloupeme a nakrájíme ho na 2,5 cm silné kousky. Hrnec se směsí odstavíme a opatrně přidáme banán.
  • 3
    V mixéru vyšleháme vychlazené neslazené kondenzované mléko s moučkovým cukrem na hustý krém.
  • 4
    Kompot podáváme teplý s kopečkem vyšlehaného mléka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.