Žitná srdíčka

43 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
34 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
1 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse vyšleháme změklé máslo s cukrem do pěny. Postupně vmícháme prosátou pšeničnou i žitnou mouku, promícháme a důkladně těsto vypracujeme. Zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme na 30 minut do chladničky.
  • 2
    V misce smícháme hrubý cukr krystal se skořicovým cukrem. Na pomoučeném vále těsto vyválíme na plát silný 2 - 3 mm. Formičkou ve tvaru srdíčka vykrájíme tvary, položíme je na plech (vyložený pečicím papírem), potřeme je rozšlehaným vajíčkem, hustě posypeme připraveným cukrem a dáme péct do předehřáté trouby na 175 - 190°C do zlatova po dobu přibližně 15 až 18 minut.
  • 3
    Vychladlá srdíčka rozložíme na mísu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.