Žitná srdíčka
43 min.
Ingredience
- Na potření a posypání
- 1kusVejce slepičí
- 130gramůCukr krystal
- 1,5kusyCukr skořicový
- Těsto
- 230gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCukr krupice
- 170gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 170gramůMouka žitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
34 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
1 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1V míse vyšleháme změklé máslo s cukrem do pěny. Postupně vmícháme prosátou pšeničnou i žitnou mouku, promícháme a důkladně těsto vypracujeme. Zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme na 30 minut do chladničky.
- 2V misce smícháme hrubý cukr krystal se skořicovým cukrem. Na pomoučeném vále těsto vyválíme na plát silný 2 - 3 mm. Formičkou ve tvaru srdíčka vykrájíme tvary, položíme je na plech (vyložený pečicím papírem), potřeme je rozšlehaným vajíčkem, hustě posypeme připraveným cukrem a dáme péct do předehřáté trouby na 175 - 190°C do zlatova po dobu přibližně 15 až 18 minut.
- 3Vychladlá srdíčka rozložíme na mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.